LASER SHR Permanent Hårborttagning

SHR (Super Hair Removal)
Tekniken är starten på en ny era inom hårborttagning – nämligen hårborttagning som är praktiskt taget smärtfri. SHR är en revolutionerande och ny metod för mer bekväm och effektiv hårborttagning.

SHR metoden innebär hög medeleffekt, hög repetitionsfrekvens på pulsationerna och en rörelseteknik som gör behandlingen mer effektiv och medför mindre obehag för patienten. Tack vare In-Motion-tekniken missas inga fläckar.

Metoden är precis lika effektiv som andra metoder för permanent hårborttagning. SHR är en säkrare metod därför att mindre värme produceras. Forskningen har visat att en långsammare men lägre uppvärmning är avsevärt mer effektiv än högre och kortare impulser som vid IPL hårborttagning. Lägre energinivåer innebär mindre obehag för patienten och mindre risk för biverkningar.

Fakta om hår:
Generande hårväxt är ett stort problem för kvinnor såväl som för män. Människan har flera miljoner håranlag på kroppen, hårstrån sitter olika djupt på olika kroppsdelar. Alla växer inte på samma gång och vissa ligger vilande hela ens livstid. Kroppen nybildar hårstrån automatiskt (hårväxtcykel). Denna cykel består av tre olika faser. Växtfas, vilofas och övergångsfas.
Av kroppens hår är bara ca 30% i växtfas samtidigt.

Hur går en permanent hårborttagning till?
En lotion appliceras på det område som ska behandlas. Du får sätta på dig ett par mörka glasögon som skydd mot det högintensiva ljuset. En prisma förs över området, Intensiva ljuspulser träffar huden, följer hårstrået ner till hårsäcken och bränner bort den. En lätt rodnad kan förekomma, men brukar lägga sig till dagen efter. Du kan återgå till arbetet direkt efteråt.

Hur många gånger?
Det beror på var du ska ta bort hår. Det är hårväxtcykeln som styr hur lång tid det ska gå mellan behandlingarna. Ansikte minst 5 veckors mellanrum, övrigt ca 7- 10 veckors mellanrum. Generellt behövs det 8 -10 behandlingar. Det kan behövas flera behandlingar om du är blond eller rödhårig
Eftersom varje människa är unik med olika förutsättningar, kan man aldrig säga exakt hur många gånger som behövs.

Vad händer efter behandlingen?
1-2 veckor efter lossnar det lilla håranlag som finns kvar. Du är nu hårfri ett antal veckor, tills det att nästa växtcykel påbörjas.

Att tänka på:
Du får inte sola mellan dina behandlingar, eller exponera området för solen. Använd solkräm med minst solskyddsfaktor 30 i minnst 2 veckor efter behandling.

Vanliga behandlingar:
Kvinnor: ben, bikinilinje, armar, armhålor, överläpp och haka.
Män: rygg, axlar, nacke, bröst, mage och skägg.

VeinWave® behandling av ytliga kärl

Behandlingsinfo Det finns många människor som vill ta bort oönskade ytliga kärl på ben och ansikte. Många har provat andra metoder på marknaden och blivit

Micro Needling med StimuNeedle®

StimuNeedle skapar en serie exakta, kontrollerade epidermala och dermala mikroskador och därigenom stimuleras kroppens egensårläkning mekanism som bland annat ökar produktionen av nytt kollagen och elastin. StimuNeedle

dela behandlingen med andra

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email